Takutea 

 

Takutea lakatlan " makatea" sziget, amelynek területe hozzávetőlegesen 1,2 km2, a legmagasabb pontja 3-4 m a tengerszint felett. A sziget megőrizte természetes környezetét. Csak néhány ember engedheti meg magának, hogy vitorlázzon Takutea csodálatos sziget közelében.

A szigetet teljesen körülvevő zátony nagyon megnehezítette a partraszállást a legnagyobb hajósok számára is. Takutea-t körülvevő tenger halban nagyon gazdag. A vízi madarak csoportosulása a víz felett megmutatja az Atiu-i halászoknak, hogy hol találják a halakat. Kilenc fajta tengeri madár költ Takutea szigetén.

Áprilisban nagyon sok fészket lehet a homokos parton látni, melyből fiókák feje kandikál ki. Ez olykor olyan sok, hogy óvatosan kell közlekedni az odalátogatónak a parton, nehogy rálépjen a tojásokra, és a frissen kikelt fiókákra .

Attól az időtől számítva, hogy látogatók jelentek meg a szigeten, a madarak már kevésbé féltek az ember jelenlététől, közel engedték magukhoz a látogatókat, sőt kíváncsian átrepültek a fejük fölött, tanulmányozva őket, hogy kik lehetnek ők, akik erre a sértetlen paradicsomra léptek.

Bevezető Általános Mitológia Kultúra Nyelv Szigetek Képek Videók Óceánia Linkek Egyéb